Self Appraisal

Semasa masih bekerja dahulu, bila sampai saja hujung tahun saja, bos akan mula edarkan appraisal form untuk menilai kerja kita sepanjang tahun. Apa yang kita sudah buat, apa pencapaian yang dah dicapai, apa cadangan atau matlamat untuk company pada tahun hadapan dan macam-macam lagi. Saya paling benci nak buat appraisal tu. Apa yang saya cadangkan untuk company, macam tak pernah ditunaikan je. Hiks!

Tapi, bila dah bekerja sendiri ni, kenalah juga buat self appraisal atau Bahasa Melayunya, muhasabah diri. Hehe. Apa yang kita dah capai sepanjang tahun ini, azam dah tertunai atau belum dan sebagainya. Saya lupalah azam saya pada tahun ini. Erm, apa ye?

Tapi untuk tahun hadapan, saya sudah ada beberapa senarai matlamat yang ingin saya capai. Saya berusaha dan berdoa agar impian saya berjaya.

Di antara azam saya pada tahun 2008 ialah :-

1. Gaji lebih RM20,000 sebulan

2. Bawak family menunaikan umrah

3.Membeli kereta idaman

4.Plan asal kononnya nak kawen 080808. Nampaknya kena tangguh 090909 atau 101010. Tualah aku….😦

Azam anda apa pula?😉

~ by xxujiexx on December 15, 2007.

4 Responses to “Self Appraisal”

  1. azam aku cari laki baru… muahahha

  2. wang kite gale…

    cimb wealth advisors
    NSG

  3. plan saya 131313

  4. DL DL dan terus DL…aminn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: