Saya Yang Sengal

Sengal betul la saya nih!! Heellloo, saya je boleh kutuk diri sendiri. Korang baca je ok…

Pagi tadi saya ada appointment dengan seorang client, Mr. Ang di rumahnya di Taman Desa, Jalan Klang Lama. Bersama saya macam biasa, Bakal Roomate dan seorang lagi rakan kami, Jai. Setelah berpusing-pusing beberapa kali, dan tersesat-sesat (sampai Bakal Roomate naik hangen) akhirnya jumpa juga rumah Mr. Ang.

Nak tau kenapa sesat? Mr. Ang dengan penuh konfidensi memberitahu saya yang rumahnya bernombor 644. Kami pusing beberapa kali dan langsung tak nampak nombor rumah 644. Paling besar pun nombor 4xx, saya tak ingat. Akhirnya, bila saya beritahu yang saya tak jumpa rumahnya, baru dia call saya semula dan rupanya dia tersilap. Nombor rumahnya yang sebenar ialah 446. Boleh?? Tak ingat nombor rumah sendiri..Sabo jelah…

Walaupun tak berjaya close deal dengan beliau, tapi kami dapat baaaaaaaaaaaaaaanyaakkk sangat ilmu tentang investment, real estate dan macam-macam lagi. Tak terbalas rasanya.

Keluar dari rumah Mr. Ang, kami terus ke kereta yang diparkir di depan rumahnya. Tapi, ahh sudah…Mana kunci kereta saya???? Bakal Roomate takde pegang. Pada Jai pun takde. Terus saya call Mr. Ang kalau-kalau kunci kereta saya tertinggal di rumahnya, terselit di celah-celah sofa ke. Saya masuk semula ke rumah Mr. Ang untuk mencari kunci kereta saya, tetap juga tak jumpa. Macamana nihhh!!!

Saya teringat, saya ada kunci spare dalam beg. Tapi beg saya dalam kereta pulak. Ntah macamana, memang rezeki kami, tingkap di bahagian penumpang terbuka sedikit. Mr. Ang beri penyangkut baju besinya kepada kami untuk digunakan mengait pintu kereta dari luar. Dengan kepakaran Bakal Roomate sebagai Mc Gyver, akhirnya dapat juga pintu kereta saya dibuka. Fuuhhh!! Selamat.

Mc Gyver tengah mengopak pintu kereta

Tapi sampai sekarang saya tak jumpa kunci kereta yang hilang tu. Peliklah. Rumah Mr. Ang ada toyol ke ekk?? Ntahlah…malas nak pikir..Hiks!! So saya kena jaga kunci kereta yang satu ni baik-baiklah. Kalau hilang jugak..nahas!!

~ by xxujiexx on July 23, 2008.

3 Responses to “Saya Yang Sengal”

  1. aik!! lama xjumpa jaii tetiba muncul kembali. xde ke aktiviti apa2 yg aku leh join? bohsan ni gerak sorang2..

  2. askum…

  3. salam ujie..
    ujie sihat??
    hows ur life?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: